PRAKSA JE POKAZALA DA JE CILJ MEDICINSKE I ALTERNATIVNE TERAPIJE ISTI -

USPOSTAVA NARUŠENE RAVNOTEŽE U TIJELU I PSIHI

Godinama sam postizao odlične rezultate terapijom gladovanjem samo na vodi istraženoj na jednoj njujorškoj klinici, 10-12 dana i prilagođenoj za sve uzraste iznad 12 godina.

Taj snažni mehanizam čišćenja je još uvijek dobar, ali nedovoljan u vremenu kada se toksini i oksidansi u organizmu gomilaju takovom brzinom da je potrebna stalna uspostava ravnoteže u tijelu. Po programu kojega sam razradio, tu terapiju treba provoditi 40 dana godišnje da bi se rizik od bolesti ili njena pogoršanja bitno smanjio.

Sve počinje čišćenjem jetre, „tvornice“ o čijem funkcioniranju ovisi naše zdravlje, posebice zbog utjecaja na tvar pankreatin koju ne možemo kopirati sintetski, a između ostaloga je fatalna za stanice raka u tijelu. Internetom lutaju desetine inačica od kojih su samo dva postupka učinkovita, svaki prema dobi tretirane osobe.

Znanstvenici su odavno ustvrdili da je eliminacija fecesa iz crijeva možda ključna za dugovječnost i kao ideal je postavljena jedna posve pravilna stolica dnevno. Relativno jednostavne intervencije u prehrani kojima se potiče peristaltika crijeva, ali i njihova prohodnost prije svega pomažu izbjegavanju karcinoma na tom organu (u zadnjih pet godina je incidencija porasla tri puta), ulceroznog i običnog kolitisa te Crohnove bolesti, s time da poboljšavaju stanje pacijenata koji od tih bolesti već boluju jer je dio te dijete temeljen na tvarima koje ubijaju stanice raka i stišavaju upalu.

Tek je nedavno utvrđeno da isti postupak doprinosi prevenciji raka dojke jer neki spojevi iz uporabljenih ulja selektivno ubijaju stanice toga tipa karcinoma.

Jedan od najpodmuklijih neprijatelja čovjeka je povišeni šećer u krvi kojega se često ne zamjećuje dok već nije nastala bespovratna šteta na krvožilju. To se može regulirati kratkoročno i dugoročno – nizom čajeva i ajurvedskih preparata u prvom, a ciljanom dijetom koja stimulira funkcioniranje beta stanica u gušterači u drugom. Istovremeno se regulira lučenje amilaza i lipaze, što je od značaja za cijelu probavu.

Kolesterol kao i trigliceride koji mogu biti opasni za kardiovaskularni sustav je relativno lako dovesti u granice normale, uz pomoć sirutke i češnjaka, no u slučaju štitnjače koja u današnje vrijeme predstavlja golem problem (zanimljivo je da je karcinom tog organa jedan od najsporijih mada su druga oboljenja na njemu vrlo česta, op.a.) učinke daje čaj od nekoliko biljaka, a posebno set mentalnih vježbi, te mudri (tzv. „joga prstiju“, op.a.) i subliminalnih poruka obzirom da je psihički stres i napetost glavni čimbenik kod razvijanja bolesti na toj žlijezdi.

Potencijalni se problemi s plućima, poput KOPB-a ili nečeg težeg mogu spriječiti ciljanim tehnikama disanja koje povećavaju kapacitet aktivnoga dijela parenhima, ajurvedskom dijetom za dišne puteve i posebno prilagođenom terapijom koja uključuje brokulu, rajčice i nekoliko začina. Dodamo li tome čaj od smilja, smanjuje se rizik pojavljivanja karcinoma na plućima.

Zanimljivo je da ista dijeta dramatično djeluje i na prostatu. Neke tehnike disanja povećavaju dotok kisika u plućni parenhim i krvotok i time pomažu sprječavanju plućnih bolesti.

Korijander je u SAD-u dobio status gotovo kultne biljke jer se drži da iz organizma iznosi teške metale.


Cjelokupni kardiovaskularni sustav je najbolje zaštititi supstancama koje su prirodni antikoagulanti te dodatcima poput kokosova ulja (jedino do sada poznato sredstvo koje je dalo kakve takve rezultate u tretmanu Alzheimera, op.a.), cimeta i vježbom s opuštanjem čeljusti i medulle oblongate dr. Sessudeba Bhattacharye.


Koristi se li uz to srijemuš (lat. Allium ursinum) i prirodni pandani EDTA, poput korijandera, koji iz tijela iznose teške metale, odgađa se nastupanje ateroskleroze a ponekad posljedično i padanje spolne moći.


Visoki se krvni tlak, uz medicinske lijekove, može uravnotežiti smjesom koja sadrži jabučni ocat, a niski uzimanjem većih količina vode, cvjetnog praha i čaja biljke oman.


Ključni je dio prevencije i liječenja promjena mentalnoga stava. Kako na svjesnoj tako i nesvjesnoj razini. Kod toga pomažu autogeni trening, progresivna relaksacija, nidra joga ali najbrže djeluje deprogramiranje subliminalnim porukama koje je zbog nezaobilazne i pogrješne simplifikacije kod nekvalificirano izrađenih kazeta i CDa često doživjelo izostanak djelovanja.

Naime, ovisno o spolu i dobi, ritam sugestija koji tijelo prihvaća je različit kao i sadržaji poruka i vibracija koje su od bitne važnosti. Zato je kvalitetne medije za podsvjesno deprogramiranje nemoguće napraviti u kućnoj radinosti i čitanjem tekstova o pozitivnim afirmacijama. Kada bi puko ponavljanje optimistično intoniranih formula značajno djelovalo na organizam danas karcinomi i kadiovaskularne bolesti ne bi imali epidemijske razmjere.

Nitko ne želi biti bolestan, ali odluku o tome hoće li biti - donosi zbroj cjelokupnih životnih utjecaja koncentriran u voljom nedostupnom podsvjesnom umu.

mr. sci. Drago Plečko

http://www.dragoplecko.hr/

Drago Plečko je rođen 1951. godine u Samoboru. Završio je gimnaziju te studij kemije u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Magistrirao je na istome fakultetu iz područja organske kemije – kemije prirodnih spojeva.

Već u mladosti je imao interes za rubna područja znanosti, pa je puno putovao i istraživao, pri tome snimajući putopisne i dokumentarne filmove. Obišao je cijelu Hrvatsku i četrdesetak zemalja na četiri kontinenta.

Uz stotine članaka, radijskih i televizijskih emisija, autor je prvoga tv filma o Međugorju, prvoga filma o talijanskoj komuni Damanhur te, također, prvoga filma o vodnjanskim mumijama i o mnogim drugim istarskim fenomenima.

Sudjelovao je na brojnim svjetskim kongresima i konferencijama iz graničnih područja znanosti, te osobno upoznao gotovo sve svjetske relevantne duhovne učitelje u posljednjih 35 godina, od kojih je mnoge i intervjuirao.

Autor je knjiga „Joga, bionergija, zdravlje“, „Droge - bič novoga doba“, „Moji susreti s jogijima“ i suautor prvoga hrvatskoga subliminalnoga CD-a „Moć podsvijesti“.

Sudionik je niza istraživačkih projekata vezanih uz alternativnu i komplementarnu medicinu.

Trenutno vodi nutricionističko-terapijsko savjetovalište u Samoboru i Zagrebu.

http://atma.hr/author/drago-plecko/